Hoe word ik vrijwillig brandweer(m/v)?

Kan ik vrijwillig brandweer(m/v) worden?

Om vrijwilliger te worden moet je voldoen aan enkele vereisten, waaronder de woonplaatsverplichting. Kijk op onze kaart of je in aanmerking komt om vrijwilliger te worden bij jou in de buurt.

Daarnaast moet je aan enkele andere voorwaarden voldoen. 

Zo word je vrijwillig brandweer(m/v)!

We loodsen je door alle stappen om brandweervrijwilliger te worden.

Het start met passie voor de brandweer en hulpverlening. Je gaat een stevig engagement aan, dus je motivatie moet goed zitten.

Je wilt starten maar weet niet hoe? Kom naar onze infosessie. We vertellen je wat je moet doen en hoe wij je daarbij kunnen helpen.

Tijd om te trainen voor je federaal geschiktheidsattest (FGA)Je hebt al een basisconditie, maar de fysieke proeven van het FGA zijn niet te onderschatten. Heb je twee linkerhanden? Dan oefen je best op je technische vaardigheden.

Ben je er helemaal klaar voor, maar wil je jouw hoogtevrees en conditie nog eens testen? Of heb je graag wat tips over de handvaardigheidstest? Kom naar een van onze 'Start to FGA'-sessies.

Schrijf je zeker in voor het federaal geschiktheidsattest. Ga daarvoor naar ikwordbrandweer.be. In de brandweerschool haal je dankzij je harde werk en voorbereiding zeker je FGA!

Je kan nu solliciteren bij ons. Staan er geen vacatures op onze website? Stuur dan gerust een spontane sollicitatie en we houden je op de hoogte. Als je slaagt voor de selectieprocedure word je onze nieuwe collega.

Om mee te kunnen op interventie word je eerst opgeleid. We sturen je naar de brandweerschool voor praktijkoefeningen en theorie. Ook intern start je met een opleiding en een stage binnen je post.

Welkom in het team! Je bent nu een volwaardige brandweerm/v.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 25 februari 2021
Hoe word ik vrijwillig brandweer(m/v)?