logo
Brandweerzone
Oost Oost-Vlaanderen
Dringend hulp nodig?
bel 112
Brandweerzone Oost investeert in nieuwe ladderwagens

Brandweerzone Oost heeft twee nieuwe ladderwagens aangekocht voor posten Zele en Dendermonde. De voertuigen zijn van het merk Magirus en kosten € 707.000 per stuk. De ladders zijn 32 meter hoog en kunnen een knik maken, bijvoorbeeld om de nok van een dak over te steken. 

Ladderwagens worden door de brandweer gebruikt bij verschillende interventies. Zo wordt een brand vaak (onder meer) vanuit de hoogte geblust. De ladderwagen wordt ook gebruikt voor evacuaties (denk aan appartementsgebouwen, rusthuizen… ) en bijstand bij medische interventies wanneer het niet mogelijk is een patiënt de trap af te dragen. Daarnaast werken de brandweerlieden met de ladderwagen om duikers te water te laten of voor interventies waarbij een berm of gracht overbrugd moet worden. 

(lees verder onder de foto)

De oude ladderwagens waren meer dan 20 jaar oud. Een brandweervoertuig rijdt weinig kilometers en wordt zeer goed onderhouden. Daarom kan zo’n voertuig wel heel wat jaren meegaan, maar voor de oude ladderwagens was de limiet bereikt. 

Vroeger waren er in post Dendermonde twee ladderwagens, maar dankzij de samenwerking binnen de brandweerzone is dit niet meer nodig. Er kunnen immers altijd voertuigen van de andere posten worden opgeroepen in bijstand. Een mooie besparing dus. Alle ladderwagens in de brandweerzone zijn nu van het merk Magirus en worden op dezelfde manier bediend. Voor de samenwerking en de opleidingen binnen de brandweerzone is dat een meerwaarde. 

Voor de aankoop werd samengewerkt met de brandweerzones Westhoek, Taxandria, Midwest en Zone 1 om efficiënt te kunnen werken en interessante voorwaarden te bekomen. In dezelfde samenwerking werd ook een nieuwe ladderwagen besteld voor post Lokeren, die geleverd wordt in 2025.


Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 28 mei 2024
Brandweerzone Oost investeert in nieuwe ladderwagens