Zonestructuur

Brandweerzone Oost wordt aangestuurd door verschillende organen die wettelijk zijn vastgelegd.

De zoneraad staat in voor het bestuur van de brandweerdiensten in de brandweerzone. Ze is van rechtswege samengesteld uit de burgemeesters van de 7 gemeenten binnen de zone. De zoneraad heeft een voorzitter en een secretaris. De zonecommandant heeft in deze zoneraad een adviserende rol. 

GemeenteNaamFunctie
Dendermonde
Piet BuyseVoorzitter
Hamme
Herman Vijt
Ondervoorzitter
BerlareKatja GabriëlsRaadslid
BuggenhoutGeert HermansRaadslid
LebbekeJan Van der Straeten
Raadslid
LokerenFilip Anthuenis
Raadslid
ZeleHans KnopRaadslid

Wouter Van Den BroeckZonecommandant

Yves PoppeZonesecretaris

Van links naar rechts: Iris Dekeyzer (Bijzonder rekenplichtige), Yves Poppe, Geert Hermans, Herman Vijt, Hans Knop, Jan Van der Straeten, Piet Buyse, Katja Gabriëls, Filip Anthuenis en Wouter Van Den Broeck.

Het zonecollege staat in voor het dagelijks bestuur. Dit college komt op regelmatige basis samen met de zonecommandant en de zonesecretaris. De vergaderingen zijn niet openbaar. 

DendermondePiet BuyseVoorzitter
HammeHerman VijtOndervoorzitter

Operationele beslissingen worden genomen door een zonecommandant die een mandaat voor zes jaar waarmaakt. De huidige zonecommandant is kolonel Wouter Van Den Broeck.

De zonecommandant wordt bijgestaan door twee operationele adviesorganen: de Staf en de Technische Commissie. Beide organen bestaan uit de leidinggevende van de diverse departementen en directies.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 20 januari 2023