logo
Brandweerzone
Oost Oost-Vlaanderen
Dringend hulp nodig?
bel 112
Brandweerzone Oost rekruteert!

Zoals elk jaar is Brandweerzone Oost op zoek naar bijkomende vrijwilligers voor zijn 7 brandweerposten. Als brandweervrijwilliger heb je een divers takenpakket en kan je zoveel meer doen dan branden blussen. De nieuwe campagne benadrukt de verscheidenheid aan talenten die nodig zijn. 

Op dit moment zijn er bij Brandweerzone Oost 32 vrije plaatsen voor bijkomende brandweervrijwilligers. Piet Buyse, voorzitter: “Jaarlijks hebben we instroom nodig, onder meer omdat mensen met pensioen gaan. Het is van levensbelang dat we de klok rond over voldoende krachten kunnen beschikken om de veiligheid te garanderen.”

Elk jaar doet de brandweerzone een oproep naar vrijwilligers. Dit keer lanceert Brandweerzone Oost hiervoor een grootscheepse campagne en een nieuwe website om mensen warm te maken zich kandidaat te stellen.

“In principe komt iedereen in aanmerking”, verzekert Kapitein Wouter Van Den Broeck, “de basisvoorwaarde is over het nodige ‘vuur’ te beschikken voor hulpverlening. Daarnaast moet je slagen voor het FGA, Federaal Geschiktheidsattest. De selectie omvat competentieproeven, handvaardigheidsproeven en fysieke testen.”

Realistische verwachtingen

Met campagnebeelden die vrijwilligers portreteren in het gewone leven én als brandweervrijwilliger mikt de campagne duidelijk op verschillende profielen. Ook de kernwaarden van een brandweervrijwilliger worden in de verf gezet. Van vrijwilligers wordt namelijk – naast fysieke fitheid – ook een engagement naar beschikbaarheid verwacht. 

De nieuw ontwikkelde recruteringswebsite www.vrijwilligers.zoneoost.be geeft alle details over de voorwaarden en selectieprocedure.

Infosessies en oefendagen

Voor wie de stap wil zetten, organiseert Brandweerzone Oost regelmatig vrijblijvende infosessies en oefendagen.


Je kan alle informatie terugvinden op onze aanwervingswebsite www.vrijwilligers.zoneoost.be 

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 08 september 2022
Brandweerzone Oost rekruteert!