logo
Brandweerzone
Oost Oost-Vlaanderen
Dringend hulp nodig?
bel 112
Digitaal interventieplan

Een digitaal interventieplan draagt bij aan een snelle en doelgerichte hulpverlening. Het bevat informatie over de site, de gebouwen en de aanwezige risico's. De brandweer beslist of het zinvol is om een interventieplan op te stellen. Enkele van de bepalende parameters zijn: de aanwezigheid van grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen, de grootte en complexiteit van de site en de aanwezigheid van de niet-zelfredzame personen.

Het digitaal interventieplan wordt ter beschikking gesteld aan de brandweerploegen op het terrein. Zo kennen ze de toegangsmogelijkheden tot de site alvorens aanwezig te zijn, maken ze een inschatting van het te verwachten aantal aanwezigen en kijken ze met welke gevaren ze geconfronteerd worden.

Het opmaken van een digitaal interventieplan doe je in overleg met de brandweer. De wisselwerking verloopt via het DIP-platform van Brandweerzone Oost. Hiervoor krijg je een uitnodiging. Wil je een uitnodiging ontvangen, neem dan contact op via vip@zoneoost.be

Let op, de brandweer zal nagaan of je inrichting voldoet aan een van de parameters voor je toegang te verlenen tot het DIP-platform.

Daarnaast moet je beschikken over heel wat informatie: plannen, contactgegevens verantwoordelijken, aanwezige technieken, aanwezige gevaren, samenstelling eerste interventieploeg, ... Er is ook een tijdsinvestering aan verbonden.

Meer informatie kan je vinden in onderstaande bestanden:

Laatst bijgewerkt op 18 juni 2019
Digitaal interventieplan