logo
Brandweerzone
Oost Oost-Vlaanderen
Dringend hulp nodig?
bel 112
Wateroverlast begin januari

Update 4 januari

De toestand in ons werkingsgebied is onder controle. De waterpeilen stabiliseren of zakken licht.  Vandaag wordt een grotendeels droge dag, vanavond is wel nog regen voorspeld. 

De voorbije dagen voerden de diensten van Brandweerzone Oost 94 interventies uit in het kader van de wateroverlast en stormwinden.

In Mespelare worden de pompwerkzaamheden voortgezet om water van de zijarm van de Dender over te pompen naar de Dender. We realiseren hierbij een debiet van zo'n 20.000 liter per minuut.

In Lebbeke is nog steeds wateroverlast, maar de toestand is stabiel en onder controle, de meeste straten zijn opnieuw toegankelijk.  

In Lokeren volgen we de status van de Durmedijk met argusogen. Samen met de stadsdiensten realiseerden we al enkele noodherstellingen, in samenwerking met De Vlaamse Waterweg nv. 

We zijn ook solidair met de regio's waar de situatie kritieker is: zo werden drie containers met zandzakken geleverd aan Brandweerzone Zuid-Oost om woningen in de getroffen wijken in Gijzegem te beschermen, en bieden we bijstand voor de pompwerkzaamheden in Wichelen. 
Update 2 januari, 18u15: de provinciale fase werd afgekondigd. Brandweerzone Oost blijft paraat om je te helpen. Voor niet-dringende zaken, wordt u het snelst geholpen via ons e-loket wateroverlast

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft enkele raadgevingen gebundeld voor burgers, je leest ze hier.

Is iemand in gevaar? Bel dan 112!Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari wordt overvloedige regenval voorspeld, dit gecombineerd met de reeds verzadigde bodem kan leiden tot wateroverlast. Onze medewerkers staan paraat om uit te rukken waar nodig maar hou er rekening mee dat we prioriteit geven aan de oproepen waar men ons het hardst nodig heeft. 

In de gemeenten die gevoelig zijn voor wateroverlast wordt de situatie op de voet gevolgd en gemonitord en momenteel doen we er alles aan om ons maximaal voor te bereiden om de overlast voor onze inwoners zoveel mogelijk te beperken. 

De brandweer adviseert de burgers verder om ook zelf beschermende maatregelen te nemen.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 04 januari 2024
Wateroverlast begin januari